29 februari 2012

Nordiska utmaningen:Judaskyssen av Anna Grue

  • Författare:Anna Grue
  • Förlag: Piratförlaget 
  • Bandtyp: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven:201004 
Februari månad är till enda och det är dags att redovisa den nordiska utmaningen för februari. Februari innebar Danmark och jag läste Anna Grues Judaskyssen. Såhär står det i baksidestexten:

"Innerst inne anar Konstläraren Ursula Olesen att det är för bra för att vara sant. Den unge och snygge Jakob, kan han verkligen vara förälskad i henne? De målar upp storslagna planer för sin gemensamma framtid och hon börjar försiktigt tro på kärleken. Så en dag är Jakob borta, hennes bankkonton är tömda och han spårlöst försvunnen. 

Mitt i sin förtvivlan inser Ursula att hon måste handla snabbt. Kontakta polisen vill hon inte, det känns alltför förödmjukande som medelålders kvinna att ha utsatts för en solochvårare. I stället väljer hon att tala med pappan till en av sina elever. Med Dan Sommerdahls diskreta hjälp är hon fast besluten att finna Jakob.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nja, riktigt bra vet jag faktiskt inte om jag tycker att den här boken är. Den känns lite förutsägbar och det gick ganska snabbt att förstå stora delar av handlingen i förskott. Huvudkaraktärerna känns också väldigt stereotypa för just en deckare och det tycker jag var väldigt tråkigt. Jag gillade dock att man får lite ledtrådar när man läser (även om man ibland inte behöver dem för att man redan har listat ut vad som kommer att hända) det kan vara enkla grejer som hur personer pratar, beter sig eller klär dig men det ger det där lilla extra till handlingen. 
 
 Språket var helt okej, lätt att läsa och det gick ganska fort när man väl kom igång men jag hade helt klart önskat något utöver det vanliga, både språkligt och innehållsmässigt. En ok deckare men inte mer än så tyvärr.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Boken finns förövrigt på årets bokrea och går att köpa här för endast 47:-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar